Vijf projecten om te starten met online participatie (webinar)

Met een participatieplatform breng je in tijden van Corona een positieve boodschap. We lichten vijf inspirerende cases toe die je laagdrempelig online kan lanceren.

We organiseren doorlopend verschillende webinars met recente cases om te inspireren:

  • burgers online verbinden in Corona-tijden
  • laagdrempelig starten met online participatie
  • online participatie rond klimaat, cultuur en openbare ruimte

Burgerbegrotingen: drie bijzondere uitdagingen (webinar)

Een burgerbegroting is een relatief nieuwe en tegelijkertijd al bewezen vorm voor moderne participatie. Een voorhoede van gemeenten in Nederland en België is er mee bezig en hebben er ervaring mee. En minstens zo’n grote groep is er nieuwsgierig naar of heeft al besloten het te gaan invoeren.

Onze collega Peter Nies ging samen met Hanne Bastiaensen (Demsoc) en Joop Hofman (Rode Wouw), allen partners van burgerbegrotingen.eu, in op het concept.

Geen beschouwingen of mooie verhalen, maar praktisch, vernieuwend, kritisch en bemoedigend. Met veel ruimte voor Q&A.

Nog inspiratie nodig? Herbekijk dan ook volgende webinars

Je offline inspraak event gaat niet door, wat nu?

De coronacrisis hakte er bij heel wat organisaties stevig in. Drie organisaties die een live participatiemoment ingepland hadden klopten aan bij Tree company, Levuur en Indiville.

Deze partners van De Betrokken Partij sloegen hun handen in elkaar: hoe kunnen we innoveren en zorgen voor continuïteit van het proces?

In de webinar ontdek je hoe we een dreigend uitstel veranderden in een opportuniteit voor online methoden en tools. En wat we hieruit leerden.

Lancering Je Gemeente Telt 2020-2025: wat betekent dit voor jou?

In april plan(d)en* we samen met De Wakkere Burger de lancering van de meerjarenplannen (2020 – 2025) op Je Gemeente Telt: je ontdekt er zoals je burger de lokale begroting online.

Herbekijk nu de webinar en ontdek

  • Waar de data vandaan komt
  • Hoe je de website (gratis) kan inzetten
  • Hoe je duiding kan geven bij de cijfers van jouw lokaal bestuur

* Door het Corona-virus is de lancering tijdelijk uitgesteld. Dit virus zal immers een grote impact hebben op de meerjarenplannen.

Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod?

Het opleidingsaanbod van Tree company en haar partners evolueert regelmatig. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Sluit Menu