Vacature senior projectmanager voor innovatie van de online democratie

Wil je mee helpen mensen te informeren en een stem te geven? We zijn er van overtuigd dat we het beleid en de democratie nog beter kunnen maken door online innovatie. Wij werken voor overheden, media en middenveld om dit samen waar te maken.

We zoeken een senior projectmanager om dit mee vorm te geven. Je zet mee projecten op van idee tot eindresultaat, samen met partners en klanten maak je in vernieuwende projecten een verschil.

Projecten waar je ons al kan zijn tegengekomen zijn de Stemtest(en) van VRT, De Standaard en Het Nieuwsblad, Vraag voor de wetenschap, Burgerbegroting van district Antwerpen, participatie in tal van gemeentes, Je gemeente telt, Zorg aan Zet, Burgerkabinetten Cultuur en Jeugd ...

Wat doet een senior bij Tree company?

Burgers betrekken en informeren
Als senior help je de burgers betrekken bij en informeren over maatschappelijk relevante thema’s zoals privacy, lokaal beleid, zorg, onderwijs, klimaat, water ...
Project ownership van A tot Z
Je tekent het project mee uit, bent de  brug naar de technische collega’s, combineert online technieken met live gesprekken en enthousiasmeert klanten, partners en stakeholders.
Impactvolle en inzichtelijke resultaten
Je gaat ook als onderzoeker aan de slag met het verzamelen en analyseren van data om tot nieuwe en betere oplossingen te komen en data inzichtelijk te maken voor burgers of klanten.
Je loopt bij de start mee in lopende projecten en schrijft mee projectvoorstellen. Daarna breng je zelf ook klanten en projecten aan. Naargelang het project werk je samen met andere partners van Tree company of met externe experten en partners. Je draagt projecten van begin tot einde, ondersteund door ons team van experten en met de online tools die we al ontwikkelden.

Hoe de samenwerking juist vorm krijgt, bespreken we graag met jou. We werken vaak met zelfstandigen, maar ook werknemer kan een optie zijn.

Waar kom je terecht?

In een dynamische omgeving waar we samen het verschil maken. Met een stevig netwerk, veel innovatie, mooie projecten en veel energie! In een kantoor in de aangename co-working ruimte vlak aan station Antwerpen-Berchem, waar we samen zitten met innovatieve en geëngageerde bedrijven en organisaties zoals partner Textgain en Kifkif.

Wie zijn je collega's?

Een mulitdisciplinair team
Experten in politiek, communicatie en participatie. Online wizards en visualisatie visionairs.
... met een gezamenlijke visie
Samen er volledig voor gaan, leuke projecten met maatschappelijke impact realiseren, elkaars klankbord en back-up zijn.

Wat ga je al zeker kunnen realiseren?

We haalden een heel leuk project binnen samen met partners zoals VRT, Nieuwsblad en IMEC. In dat project willen we onderzoeken hoe we kwaliteitsvolle dialoog op gang kunnen brengen tussen burgers op de platformen van nieuwssites. Natuurlijk willen we dat nadien ook inzetten om de dialoog met burgers te versterken.

In dit project moet je samen met de mediapartners gaan zoeken naar nieuwe manieren om debat in te zetten. We helpen ook heel veel overheden verder met hun participatieprojecten. Ook daar zien we een rol voor jou. Denk mee oplossingen uit en ga samen met onze klanten aan de slag om hun burgers beter te informeren en te betrekken.

Wie ben jij?

Je hebt kennis van en interesse in communicatie, participatie of onderzoek
Je kan zelfstandig een project leiden van offerte tot oplevering
Je hebt 5 jaar relevante ervaring aan academische of klantenzijde
Je hebt een netwerk bij klanten en / of experten