Burgerbegrotingen in de praktijk op 1 oktober #SaveTheDate

Je lokale budgetten en investeringen transparant maken en verduidelijken voor burgers. Die burgers inspraak geven over die middelen. Dat blijken actuele uitdagingen voor de lokale politiek én ambtenarij.  Daarom organiseren we “burgerbegrotingen in de praktijk”. Op 1 oktober bieden we jou, gesteund door verschillende partners en experten uit binnen- en buitenland, een interactief programma aan met modules voor zowel startende als meer ervaren gemeenten!

Samen met The Democratic Society, De Wakkere Burger vzw, KU Leuven en Rode Wouw organiseren we ‘Burgerbegrotingen in de praktijk’ op 1 oktober 2019. Je kan je verwachten aan een boeiende, interactieve dag rond thema’s en vragen als

  • Waar ontstaat draagvlak?
  • Hoe start je met een (eerste) project?
  • Wat is het verschil tussen een wijkbudget en een burgerbegroting?
  • Wat kan je leren van andere lokale overheden in België én in Nederland?
  • Hoe ruimte geven aan nieuwe vormen van eigenaarschap?
  • Hoe zorg je voor een diverse groep aan deelnemers?
  • Wanneer maak je het beste gebruik van online en live methodieken?

Blokkeer alvast 1 oktober in je agenda en ontdek alle details op de overzichtspagina.